scrolltotop

EREDMÉNYKOMMUNIKÁCIÓS ÉS MARKETING KIADVÁNY

Itt olvasható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY az EFOP-3.6.2-16-2017-00017 azonosító számú, „FENNTARTHATÓ, INTELLIGENS ÉS BEFOGADÓ REGIONÁLIS ÉS VÁROSI MODELLEK” című pályázati projekt zárásáról. itt

PROJEKTZÁRÓ RENDEZVÉNY MEGHÍVÓ

Az EFOP-3.6.2-16-2017-00017 azonosító számú „Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek” elnevezésű pályázati projekt keretében projektzáró rendezvényt szervezünk, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Részletek ITT olvashatók!

Bemutatkozik a Marketing Fókuszlabor

Az M5 csatorna Novum című műsorának 2020. november 29-i adása – részlet megtekinthető ITT.

SZAKMAI KONFERENCIA: Balaton vihar előtt és után – A térség mint élettér és mint turisztikai úti cél aktuális kihívásai

2020-ban online formában kerül megrendezésre a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán működő Balatoni Turisztikai Kutatóintézet szakmai konferenciája. A 2020. november 26-i rendezvény előadói a térségben tapasztalható kihívásokhoz kapcsolódóan osztják meg gondolataikat, kutatási eredményeiket. A résztvevők a Balatoni Fejlesztési Tanács, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Veszprém-Balaton 2023 képviselői tolmácsolásában tájékozódhatnak a jövőbeni tervekről. A délelőtti előadások fókuszában a Balaton mint élettér és mint turisztikai desztináció áll.

A délután folyamán a „Körforgásos gazdasági alapokon nyugvó fenntarthatósági kompetencia központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című projektről lesznek előadások és workshop. Ennek fő témája a fenntartható turizmus, fenntartható fesztiválok. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Program és regisztráció itt érhető el.

10. alkalommal szervezett Országos Turizmus Konferenciát a PTE TTK Turizmus Tanszéke

Az I. Országos Turizmus Konferencia 2002-ben került megrendezésre, azzal a céllal, hogy egységes platformot teremtsen a hazai fiatal kutatóknak a turizmus területén elért eredményeik bemutatására, megvitatására. 2020-ban, abban az évben, ami a legmerészebb elképzeléseinket is felülmúlta a társadalmi elzárkózást, a szabad mozgás korlátozottságát és a gazdaság törékenységét illetően, még mindig azonos céllal szerveztük meg a rendezvényt „Elérési utak a Turizmusban” címmel.

Tekintettel arra, hogy idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre a konferencia, megnyitottuk a lehetőséget a külföldi partnereink, kutatók előtt is, hogy a hazai idegenforgalom kihívásai nemzetközi szintéren mérettessenek meg. A program támogatása az EFOP-3.6.2-16-2017-00017 azonosítójú „Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek” projekt keretéből vasólt meg, mely egyben lehetőséget biztosított számunka a nemzetközi tudományos életbe való becsatlakozásra a külföldi vendégkutatók és szakmai együttműködések révén.

Az egészségügyi előírásokat figyelembe véve a X. Országos Turizmus Konferenciát az online térbe helyeztük át. 2020. október 2.-án Aubert Antal professzor köszöntője, dr. Alpek Balázs Levente, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, valamint dr. Puczkó László, egyetemi docens (Budapesti Metropolitan Egyetem) plenáris előadásai nyitották meg a rendezvényt. Ezt követően 5 szekcióban több mint 60 kutató félszáz előadása hangzott el magyar vagy angol nyelven.

Köszönjük az előadók munkáját és az érdeklődők figyelmét!

Ünnepélyesen megnyitott a Marketing Fókuszlabor a Pannon Egyetemen

A Pannon Egyetem innovatív, csúcstechnológiát alkalmazó, egyedülálló beruházást valósított meg Veszprémben. A beruházás célja, hogy az egyetemi marketingkutatások során szerzett tapasztalatokat, tudományos eredményeket széles körűen elérhetővé tegye vállalati partnerei számára, bővítve ezáltal az intézmény szolgáltatási portfólióját. A beruházás eredményeképp egy szemmozgást követő kamerával felszerelt Marketing Fókuszlabor került kialakításra, melynek ünnepélyes megnyitójára szeptember 17-én, csütörtökön került sor.

A gazdasági tudományterületeket szolgáló egyedülálló vizsgálati tér a Pannon Egyetem EFOP-3.6.2-16-2017-00017 azonosítószámú „Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek” című projekt keretében valósult meg. A létesítmény kialakításához az egyetem 170 négyzetméter alapterületen végzett felújítást. A Marketing Fókuszlaborban zajló vizsgálatok és kutatások megvalósításához egyedi audio- és videorendszer került kiépítésre, és speciális eszközök – fix és mobil szemkamerák, interaktív tábla – beszerzésére került sor. A beruházás értéke 56,5 millió forint, a megvalósítás a projekt szinte teljes futamidejét felölelte, két és fél évig tartott.

„Egy vidéki egyetemnek különösen fontos, hogy a régió életében innovációs szerepet vállaljon, a gazdasági és a tudományos élet motorja legyen. Elhelyezkedéséből adódóan a Pannon Egyetem kutatási potenciálja állandó fejlesztést igényel az infrastrukturális feltételrendszer megteremtése, és a szakmai személyi állomány tekintetében egyaránt.” – mondta el bevezetőjében Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

„A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara elkötelezett az innovatív marketingkutatás és az arra épülő döntéstámogató tanácsadás iránt. Az oktatás és kutatás mellett partnereinek olyan fejlett szolgáltatás nyújtására alkalmas infrastruktúrát hoztunk létre, mely oktatóink széles körű szakértelmére és nemzetközi marketing tapasztalatára épít. A szemkamerával felszerelt fókuszlabor termékfejlesztők, marketing szakemberek, elemzők munkáját segíti a legmodernebb kutatási eszközökkel.” – mondta el köszöntőjében Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A Marketing Fókuszlabor kialakítása alkalmas a vállalati partnerek megrendelései alapján vizsgálatok elvégzésére, ezzel segítve a termékfejlesztők munkáját, és a vásárlói elégedettség feltárását. A fókuszlaborban termékek tesztelésére, a szolgáltatásokkal kapcsolatos érzelmi háttér feltárására, fogyasztói preferenciák mélyebb megismerésére nyílik lehetőség.

„A szemkamera képes követni és rögzíteni az emberi szem mozgását, így az is nyomon követhető, hogy mire figyel leginkább a fogyasztó. A szemkamera nem csak a tudományos kutatásokban, de az üzleti világban is széleskörűen alkalmazható, online értékesítési felületek, weboldalak felhasználói magatartásának vizsgálatára is alkalmas. Segítségével a fogyasztói visszajelzések alátámasztása még megbízhatóbb. A szemkamerával bármilyen belső térben vagy képernyős felületen elhelyezett információ hasznossága tesztelhető és optimalizálható. Az eszköz külső helyszínen való teszteléshez is felhasználható.” – mutatta be a Marketing Fókuszlabor egyik különlegességét Dr. Veres Zoltán, a Marketing Intézeti Tanszék vezetője.

A képzett moderátorok és elemzésben jártas szakemberek lehetővé teszik, hogy a szolgáltatás megrendelői megismerjék fogyasztóik őszinte véleményét termékeikről, szolgáltatásaikról és erre alapozva megfelelő üzleti döntéseket hozzanak.

A létesítmény hiánypótló szerepet tölt be a régióban. A szemkamerával felszerelt Marketing Fókuszlabor megrendelhető szolgáltatásai potenciális előnyt jelenthetnek az üzleti partnereknek, állami szervezeteknek, más oktatási intézményeknek vagy bármilyen vállalati vagy fogyasztói döntés előtt álló felhasználónak.

PTE TTK ösztöndíj pályázatot hirdet külföldi kutatók részére

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Turizmus Tanszéke ösztöndíj lehetőséget hirdet külföldi kutatók számára az EFOP-3.6.2-16-2017-00017 – “Fenntartható, intelligens és befogadó városi modellek” projekt keretében.

Szükséges információk itt olvashatók.

Együttműködés a Niccolò Cusano Egyetem és a Pannon Egyetem között

Nemzetközi és minőségi tudományos hálózat alakult a Niccolò Cusano Egyetem (Olaszország) és a Pannon Egyetem (Magyarország) között.

Bővebb információ itt található.

Országos Turizmus Konferencia 10. alkalommal

A járványügyi előírások betartása mellett bizakodva tekint a jövőbe a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Turizmus Tanszéke, akik 2020. október 2.-ra hirdetik meg a X. Országos Turizmus Konferenciát az MFT Turizmusföldrajzi Szakosztályának és az MTA Társadalomföldrajzi Tudományos Bizottsága Turizmusföldrajzi Albizottságának társszervezésében. A belföldi és nemzetközi idegenforgalmat egyaránt érintő kérdések megvitatását tudományos keretek között teszi lehetővé a rendezvény „Elérési utak a turizmusban” címmel. Helyszín: a Pécsi Püspökség, Püspöki Magtár Látogatóközpont.

Részletes információ itt olvasható.

<<<